Ja, vi elsker koreansk

Mobiltelefoner produsert i Korea selger bra i Europa. Samsung Electronics viser til statistikk fra markedsanalyseselskapet International Data Corporation (IDC), som sier at de har solgt 6,2 millioner telefoner her i tredje kvartal i år.

Dette er en økning på 100 prosent i forhold til samme periode i fjor. Salget gjør Samsung til den nest mest populære mobilprodusenten i Europa, med 16 prosent av markedet for GSM-telefoner. På første plass finner vi stadig Nokia, som hadde 36 prosent tredje kvartal. I følge IDC skyldes Samsungs fremgang nye og populære modeller som D600.

- Det europeiske markedet har slik vi ser det en høy grad av motstand mot firmaer fra andre verdensdeler, men vi har klart å gjøre suksess der ved å konstant fokusere på kvalitetsprodukter, sier Samsung i en uttalelse.

LG store på 3G
LG, som også er en koreansk produsent, støtter seg på det samme analyseselskapet når de hevder at de er den største aktøren i Europa når det gjelder 3G. Tallene fra tredje kvartal viser at LG solgte mer enn en million 3G-telefoner, noe som gir firmaet en markedsandel på 21,3 prosent. Dette er et marked LG vil fortsette å fokusere på, og de skal i følge Chosun.com nå slippe flere toppmodeller i det europeiske 3G-markedet.

Det europeiske 3G-markedet har vokst siden tredje kvartal i fjor, da bare sju prosent av mobiltelefonene som ble solgt hadde 3G-støtte. Tallene for samme periode i år viser at dette tallet har økt til tolv prosent.

På verdensbasis solgte Samsung 26,8 millioner telefoner, altså mindre enn halvparten av Nokias salg som endte på 66,6 millioner. Motorola er også større enn Samsung på verdensbasis, med et salg på 38,7 millioner enheter tredje kvartal. LG på sin side havner på fjerde plass med 15,5 millioner solgte mobiltelefoner.

(Kilder: Hankooki.com, Chosun.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen