Ja, det ble iPad

Du skal ha vært ganske langt ute på vidda den siste måneden dersom du har klart å unngå å høre om tiårets mest etterlengtede event (i det minste så langt i tiåret): Apples lanseringsshow nå onsdag kveld.

Navnet er iPad
Apples nettbrett ser strengt tatt ut som en XXL iPod touch på steroider, kjører samme konseptet med apps, og kan faktisk kjøre en haug av de samme appsene. Den berøringssensitive (multi-touch) skjermen er på 9,7 tommer og 1024 x 768 piksler, vekten på 680 gram og tykkelsen er 1,34 cm. Høyden er 24,3 og bredden 19,0 cm. Den vil fåes med 16, 32 eller 64 GB minne, og den egenutviklede "A4"-prosessoren kjører på 1 GHz.

Apple iPad vil koste fra fem hundre dollar.Tilkobling vil være med blåtann og 802.11n, og 3G er dessuten en mulighet. Med 3G-modellen går vekten opp til 730 gram. Den har 10 timers batterilevetid eller en måned på standby. Bruksområdene er som forventet fra surfing til spill, kart, medieavspilling, litt kontorbruk og så videre... pluss bøker - i tillegg til den sedvante App Store og iTunes får vi også iBooks - nettbutikk for e-bøker.Hva den tydeligvis ikke har er kamera, vanlige telefonimuligheter, Flash eller multitasking.

Herligheten skal etter planen bli å finne i Apple-hyllene om to måneder - i det minste på den andre siden av dammen. Her på berget må du nok vente til sommeren. Minst.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen