Test

Iwill ZPC

De aller fleste kjenner nå til Shuttle, som har produsert mini-barebone-systemer i lang tid allerede. Vi har tidligere testet en rekke slike modeller, både fra Shuttle og fra andre [oversikt her]. Derimot har vi aldri testet en så kompakt mini-barebone, eller skal vi si mikro-barebone, som Iwill ZPC. Med en vekt på rundt 2,5 kg ferdig montert og en størrelse på bare 185 x 58 x 268 mm, befinner vi oss utvilsomt i den bærbare klassen.

Iwill produserer også andre mini-barebone-systemer, som du kan ta en titt på på denne siden. Det er forresten ikke første gang vi på Hardware.no tester et produkt fra Iwill. For snart tre år siden testet vi hovedkortet KA266-R, som var et av de første kortene med DDR-minnestøtte på markedet. Iwill ble forøvrig stiftet tilbake i 1989, og omtaler seg selv som en "high-end" produsent av hovedkort og løsninger for servere og arbeidsstasjoner. Det har vært ganske stille fra selskapet de siste årene, og såvidt oss bekjent er det ikke mange nettbutikker som nå fører dette merket her til lands. Kanskje er dette i ferd med å snu seg, når det nå ser ut til at Iwill satser mer på barebone-systemer.

Når en datamaskin blir så liten som Iwill ZPC, må det selvsagt ofres noe på ytelsesfronten. F.eks. er det ikke plass til et eget AGP-grafikkort og man kan ikke uten videre montere de råeste Socket 478-prosessorene. Derfor er ikke et slikt system rettet mot spillere og "hard-core" entusiaster, men mer mot kontorbrukere eller de som ønsker seg et multimediasystem for stuebruk. I så måte er det viktig at elementer som funksjonalitet og støynivå blir ivaretatt. I denne testen fokuserer vi derfor ikke så mye på ytelsen, selv om vi også såvidt kommer innom dette området.

Kan den lille lekre Iwill ZPC imponere oss? Vi starter som vanlig med en kikk på spesifikasjonene.

Takk til Pyton.no som lånte oss Iwill ZPC til test.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen