Ivy Bridge-prisene er klare

Ivy Bridge-prisene er klare

Ytelsen blir bedre enn Sandy Bridge, men hva med prisen?

Lanseringen for Intels Ivy Bridge nærmer seg stadig. Ivy Bridge er etterfølgeren til Sandy Bridge, sistnevnte best kjent for å være arkitekturen bak prosessorer som i5-2500 og i7-2600. Ivy Bridge innebærer forbedringer i form av en krymping av prosessen, noe som innebærer 20 W lavere TDP enn sammenlignbare Sandy Bridge-enheter. I tillegg har de en noe høyere turbofrekvens samt en svært mye bedre grafikkbit.

Så kjappere og kjøligere, hva med prisen? Nettstedet CPU World har satt sammen en liste som viser prisnivået for de kommende prosessorene.

i7-3770K vil være den råeste Ivy Bridge-prosessoren, og tar over for i7-2700. Denne får en frekvens på 3,5 GHZ, 8 MB L3-cache og en turbo på 3,9 GHz. Prisen er satt til 332 USD ved kjøp av tusen stykker, noe som er det samme som prisen for i7-2700.

Den populære i5-2500 vil få sin etterfølger i i5-3550, og her snakker vi 3,3 GHz og en turbo på 3,7 GHz. Prisen på nykommeren blir kliss lik som for i5-2500.

At Intel holder prisnivået likt for den nye generasjonen har vi sansen for. Dermed har AMDs utsagn om at det var slutt på AMD versus Intel enda ikke fått de negative effektene, økte priser, som enkelte hadde fryktet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen