iTunes og NBC bryter samarbeidet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple har kunngjort at de ikke vil fortsette avtalen med NBC angående TV-serier på iTunes store. Grunnen for dette skal ha vært uenighet om prispolitikken til Apple.

Ifølge New York Times ville også NBC ha en ennå strengere DRM-politikk, noe Apple ikke ville gå med på. NBC har ikke gått inn på detaljene rundt bruddet, men Apple har valgt å svare på spekulasjonene i et åpent brev til pressen.

Ingen NBC-serier

Apples visepresident for iTunes, Eddy Cue, forklarer at de velger å ikke legge ut noen av seriene til NBC som starter opp nå i september, ettersom de mener dette ville være en dårlig avtale for kunden, i og med at det ikke blir mulig å kjøpe episodene ut sesongen.

Videre forteller han at Apple ikke ville gå med på den nye prispolitikken som NBC planla å gjennomføre, noe som kunne medført at episodene hadde kostet opp til 5 dollar, istedenfor dagens 2 dollar.

ABC, CBS, FOX og The CW skal også det neste året selge episodene gjennom iTunes store for 2 dollar.

- Vi er skuffet over at NBC forlater iTunes fordi vi ikke ville gå med på deres dramatiske prisøkning. Vi håper de vil ombestemme seg og nok en gang tilby deres programmer til flere millioner av iTunes-kunder, utaller Cue i brevet.

NBC leverte tre av de ti mestselgende TV-programmene på iTunes store og stod for 30 prosent av det totalte salget.

(Kilder: Macfeber og Apple)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen