Test

iTunes

Apple har mang en gang blitt hyllet for teknologisk innovativitet på musikkmarkedet.

Personlig ser jeg kun at de går et skritt frem og syv tilbake.

Litt vel forelsket i seg selv
Å handle musikk i iTunes Store er som å handle en sag på IKEA som ikke kan kutte annet enn IKEAs sponplater. På den positive siden har de meget godt utvalg.

I vår kjappe test var de den eneste musikkbutikken som hadde alle utvalgte artister inne. På den negative siden kommer nesten alle deres filer i Apple sitt eget AAC format med kun 128 kb/s.

En musikktjeneste som tilbyr dårlig kvalitet og musikk som kun kan spilles av på Apple sin egen iPod-spiller, tilsier at kundene burde holde seg unna. Tvert i mot er det visstnok mange som benytter seg av tjenesten. Personlig vil jeg holde meg unna.

Om du ikke ønsker å holde deg til Apple for resten av livet vil du ikke kunne glede deg over musikk du hørte på i 2007 når du blir gammel og grå. Om du ikke vil begå ulovligheter og overføre musikken til annet format da vel og merke. Det anbefaler hverken vi eller Apple.

Lagrer kredittkortinformasjon
Vær oppmerksom på at iTunes automatisk lagrer dine kredittkortopplysninger sammen med innlogningsinformasjon. Da slipper du å føre inn alle detaljer for hvert kjøp, men samtidig kan enhver som kommer inn på din konto kjøpe musikk med ditt kort.

Dette gir kanskje brukervennlighet, den helt store tryggheten gir det derimot ikke.

Prisen per sang er kr. 8 og 80 for en CD.

Vil bli mer anvendelig
Forbrukerombudet vil på nyåret ha samtaler med Apple angående deres låsning av filformat. I tillegg har Apple avtale med EMI om å distribuere deres musikk uten sperrer. Vi ser frem til at dette føres videre og alle sanger blir DRM-frie. Den dagen skal Apple få full uttelling for sin brukervennlighet.

Inntill da skygger vi banen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen