iTunes-vilkår ulovlige

Alternativ tekst mangler

Forbrukerrådet fikk medhold på nesten alle punkter i sin klage mot iTunes Music Store Norge. Klagen har vært til behandling hos ombudsmannen siden 25. januar. Vedtaket bekrefter at det er urimelig at brukeravtalen brukeren må godkjenne for å få bruke tjenesten, reguleres av engelsk rett.

iTunes fraskriver seg også alt erstatningsansvar for skader fra programvaren, og kan endre rettighetene til musikken etter den er kjøpt. iTunes må endre vilkårene innen 21. juni.

- Forbrukernes digitale rettigheter har for lenge blitt diktert av bransjen. Denne avgjørelsen er starten på kampen for å vinne disse rettighetene tilbake, sa Torgeir Waterhouse, seniorrådgiver i Forbrukerrådet, i en pressemelding.

Forbrukerrådet vil nå ta opp lignende problemer med andre nedlastingstjenester, og hevder at de dårlige avtalevilkårene ikke er unike for iTunes. - Flere norske platebutikker har annonsert at de skal starte nedlastingstjenester i løpet av året. Denne saken legger sterke føringer på hvordan vilkårene og kundebehandlingen skal utformes, fortsetter Waterhouse.

(Kilde: Forbrukerportalen.no)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen