iTunes-vedlegg er en orm

Bruker du lynmeldingstjenesten (AIM) til American Online (AOL) og får tilsendt en iTunes-fil, bør du være forsiktig. Dette er trolig en orm som installerer et spionprogram på PCen din hvis du klikker på lenken.

Det er antivirusselskapet Trend Micro som varsler om dette. Ormen heter W32/Opanki og er laget på en slik måte at den skal lure brukere til å åpne vedlegget itunes.exe som er kalt etter den populære musikktjenesten til Apple.

Ormen er laget for å kjøre på Windows 95, 98, Me, NT, 2000, XP og Windows Server 2003. Den kommer i lynmeldingstjenesten til AOL med følgende melding: "this picture never gets old". Hvis du klikker på lenken vil du få et spionprogram installert på PCen med bakdører. Orm åpner opp tilfeldige TCP porter på PCen og tar kontakt med en Internet Relay Chat (IRC)-server som brukes til å utføre kommandoer og fjernstyre PCen din.

På nettsiden trendmicro.com finner du mer informasjon om ormen og instrukser angående hvordan du kan fjerne ormen. Du kan også virussskanne PCen din med housecall.antivirus.com en gratis tjeneste fra Trend Micro.

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen