iTunes-utfordrer fra Nokia

Nokia har nå sendt ut invitasjoner til et arrangement i London den 29. august. Her skal produsenten etter alt å dømme lansere en ny, verdensomspennende musikktjeneste.

Tjenesten skal innebære et musikkbibliotek på rundt én million låter. På samme måte som iTunes, må du laste ned musikkfilene til en datamaskin før de overføres til telefonen, som visstnok ikke trenger å være en modell fra Nokia.

Nokia er svært aktive på multimediefronten om dagen. Det er ikke mer enn én uke siden produsenten kjøpte nettstedet Twango, som tilbyr de samme tjenestene som YouTube og Flickr, altså deling av bilder og video.

Tar Apple på alvor

Etter at Apple kom på banen er det tydelig at de andre mobilprodusentene i markedet frykter å bli overkjørt på musikkfronten, noe som er forståelig med tanke på hvordan iPod har herjet i markedet for bærbare musikkspillere.

Musikknedlasningstjenesten iTunes er en av de største truslene. Du kan riktignok ikke laste ned låter direkte til mobiltelefonen, men har du iTunes på datamaskinen tar det ikke mer enn noen få tastetrykk å laste ned en musikkfil og overføre den til iPhone.

Omtrent på samme tidspunkt som iPhone ble lansert gikk Nokia, Motorola, Samsung og Sony Ericsson sammen om musikktjenesten Musicstation, som lar brukerne laste ned et ubegrenset sanger til mobiltelefonen for en fast ukespris.

(Kilder:Pocket-Lint, Tech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen