iTunes-telefonen til Europa

Kommende onsdag har Apple invitert verdens journalister til seg. Som vanlig holder selskapet kortene tett til brystet om hva vi har i vente. Alt som er klart er at vi vil få møte neste skritt i Apples satsing på musikk.

Alt hemmelighetsskremmeri til tross, så er det ingen hemmelighet at det er den eller de første iTunes-telefonen(e) vi vil møte.

Den amerikanske mobiloperatøren Cingular vil være med på lanseringen. Men selv om selskapet får podiet alene på lanseringen, vil det neppe kunne nyte noen monopolrettigheter. Flere andre operatører har nemlig lovet at de skal tilby iTunes-telefoner innen året er omme.

Her i Europa har for eksempel tyske T-Mobile lovet at selskapet vil lansere sitt første produkt basert på iTunes innen julesesongen. Britiske O2 har også sagt at de vil satse på iTunes, og operatøren skal ifølge Times ha sikret seg eksklusive rettigheter i Storbritannia.

Operatørenes glød etter å kunne tilby Apple og Motorolas nye hjertebarn står i strid med analytikernes spådommer. Mange har trodd at operatørene ikke ville ha interesse for iTunes-telefonen, siden den skulle bruke en vanlig PC for å overføre musikk og ikke mobilnettet.

Nå ryktes det at man allikevel har gjort det mulig å laste ned sanger over mobilnettet. Ifølge ThinkSecret skal det være mulig å koble seg til iTunes nettbutikk via internett-tilkoblingen i telefonen.

Enten dette ryktet skulle vise seg å stemme eller ikke, er det ingen tvil om at nedlastning av musikk over mobilnettet vil komme. Forbedringer i 3G-nettet vil til neste år åpne for hastigheter på 2 Mbit/s, som er nok til å laste ned en MP3-fil på under et halvt minutt.

Så snart slik nedlastning av musikk blir en realitet, har operatørene lukrative muligheter foran seg. Nedlastning av musikk er dataintensivt, og har i tillegg blitt et veldig populært alternativ til vanlige platebutikker.

Tvetydige rykter
Spekulasjonene har gått høyt og lavt om hva Motorola og Apple egentlig har hatt på tegnebrettet. De siste ryktene tilsier at vi kanskje vil få se flere forskjellige mobiltelefoner, alle i en ny serie kalt ROKR.


To av de mange iTunes-telefonene som florerer på ryktebørsen

Ifølge en rapport fra Mobile Burn skal Motorola ha vist frem en telefon for pressen med det karakteristiske iPod-hjulet. Man kunne også se et frontmontert kamera, som kan tyde på at det er en 3G-telefon.

Andre nettsteder rapporterer igjen om en modell kalt ROKR E1, som skal være en ombygget versjon av Motorola E790 (til høyre på bildet).

Denne modellen skal i følge kildene komme med iTunes-programvare for avspilling av musikk, og vil i motsetning til sin forgjenger ha støtte for EDGE og kvadruppelbånds GSM.

Hvorvidt noen av disse ryktene slår til, gjenstår å se. Det er kun to dager til Apple trekker sløret av planene sine, og om selskapet hadde klart å overraske pressen ville det ikke vært første gang.

Om Apple lykkes med iTunes-telefonen, har selskapet lagt godt til rette for å beholde grepet sitt om bransjen. Selskapets iPod har allerede en andel på 58 % av markedet for vanlige MP3-spillere, og nå ser det altså ut til at Apple også vil gå hardt ut i markedet for MP3-telefoner.

(Kilder: DesignTechnica, Engadget, Mobile Burn, Mobile Gazette, Reuters, Think Secret)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen