Itbutikken konkurs

(Illustrasjon: Istock/Bim)

Itbutikken ble i oktober i fjor kjøpt opp av SHG, og ble i mai lukket. Nå kommer beskjeden om at den danske nettbutikken er konkurs. Butikken har så mye gjeld at de ikke klarer å betale kreditorene.

Ifølge nettsidene til Itbutikken betyr dette for deg som kunde at reklamasjonsretten faller bort, i alle fall i teorien. Har man et produkt fra nettbutikken som man ønsker å reklamere på, må man selv få reparasjonen gjennomført. Hvis man ønsker kan en regning etter endt reparasjon sendes boet. Man stiller da på linje med andre kreditorer, men pengene vil ikke bli fordelt før neste år. Det store problemet er at ettersom selskapet ikke kan betale sine store kreditorer, er det lite trolig at det er noe penger igjen til småkreditorer.

Det nettsidene ikke informerer om er at man under visse forutsetninger kan reklamere mot importøren av det aktuelle produktet.

Eierfirmaet SHG ble slått konkurs i juli, hvorpå en gruppe investorer kjøpte nettbutikken og startet den igjen noen dager senere.

Reklamasjonstullet gjelder imidlertid også SHG. Alt kjøpt fra nettbutikken under dens gamle eiere, er nå uten reklamasjonsrett. Investorene mener nemlig de kun kjøpte navnet, ikke gjelden og forpliktelsene til SHG.

(Kilde: Politiken.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen