Itanium og Longhorn hånd i hånd

Itanium har vært ganske lavt prioritert hos Microsoft til nå ettersom plattformen har vært preget av inkompatibilitet og relativt dårlig utbredelse. Ifølge Intel er imidlertid denne tendensen allerede snudd og promoterer nå denne plattformen som perfekt for stormaskiner.

Microsoft kommer til å støtte IA-64 med en egen versjon av Windows Longhorn. En spesiell server-versjon vil bli annonsert, men vil neppe være klar for lansering før 2007.

Hvorvidt Microsoft vet noe om Intels strategi for å flette sammen Xeon og Itanium er foreløpig ikke kjent, men det ville ikke være overraskende om de to selskapene har utvekslet noen ideer på dette området.

Microsoft har også bundet seg til å kjøpe 1600 Itanium-servere fra Hewlett-Packard - noe som selvsagt er en kjempehandel både for Intel og serverleverandøren.

En talsmann for Microsoft sa at de forventer mange kunder over på Itanium og Windows i løpet av en toårs-periode. Selskapet oppfordrer også andre programvareleverandører til å kikke nærmere på hva Itanium kan tilby.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen