Itanium ned på Xeon sitt prisnivå

Ifølge Intels Alan Priestley kommer Itanium til å konkurrere med Xeon på pris i løpet av 2007, men allikevel gi 50-100 prosent høyere ytelse. Slik situasjonen er i dag betaler man mye mer for et Itanium-system enn Xeon, og ytelsen ligger kanskje 30-50 prosent høyere i visse applikasjoner.

På sikt skal både Xeon og Itanium passe ned i samme prosessorsokkel, og det første steget startet nok med introduksjonen av EM64T - mulighet for 64-bits prosessering i "Nocona". Priestley sa imidlertid at at EM64T ikke var noe mer revolusjonerende enn eksempelvis SSE3 og at applikasjonene for denne teknologien fortsatt lot vente på seg ut i 2005.

AMD Opteron representerer definitivt en stor trussel for Intel sitt 64-bits segment - Itanium inkludert. Foreløpig opererer Opteron stort sett ikke høyere enn 4-veis systemer, men det er planer om skalering forbi 32-veis servere - blant annet fra Newisys. Ved å slå sammen plattformen for Xeon og Itanium, vil Intel få et nytt salgsargument ved at serveren får større fleksibilitet. Det første store steget på veien er å lage et brikkesett som støtter begge prosessorene.

Man kan vel si det slik at Itanium tar en retning som man i utgangspunktet ikke hadde forventet. De fleste trodde nok at Itanium kun ville holde seg til det såkalte "enterprise"-segmentet, men blir nå altså tvunget til å kjempe mot "low-end" Opteron og kompatibiliseres med Xeon.

(Kilder: The Register)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen