Itanium ikke som arbeidsstasjon

For en tid tilbake startet Intel å lansere "low-end"-versjoner av Itanium og sa at disse var spesielt rettet mot utviklere som ville lage applikasjoner for IA64-arkitekturen. Flere slike prosessorer så ut til å dukke opp fremover, men en talsmann for Intel sa i dag til The Wall Street Journal at Itanium aldri var spesielt viktig i dette markedet.

Mange synes nok dette er noe merkelig ettersom selskapet har gitt motsatt inntrykk gjennom flere år. Intel selger tross alt egne arbeidsstasjoner med Itanium.

Forrige uke ble det klart at HP kom til å legge sitt Itanium-prosjekt for arbeidsstasjoner på is, noe som trolig har skapt litt oppstyr hos Intel. Trolig kommer HP istedet til å hoppe på Xeon "Nocona" og dermed tilby arbeidsstasjoner som kan kjøre både 32- og 64-bits applikasjoner.

Intel må nok finne på ett eller annet for å øke attraktiviteten til Itanium. Ulempen med denne arkitekturen er at den ikke er kompatibel med noe annet og derfor krever en del investering fra kundene. Både AMD Opteron og Intel Xeon vurderes av mange som seriøse konkurrenter til Itanium, og kan nok i mange tilfeller synes som sikrere valg ettersom man ikke trenger å kjøpe inn ny programvare.

(Kilder: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen