Itanium IA32 software utsettes

Intels Itanium-prosessor er basert på ren 64-bits arkitektur og kan derfor kun kjøre spesielle typer programmer. Nyheten om utsettelse av Itanium IA32-software kommer fra en representant for Microsoft. Det var ventet at denne først ville bli implementert i Service Pack 1 for Windows Server 2003, men Microsofts representant uttalte til ZDNet at denne ikke ville bli lansert før 2. halvdel 2004. Han kunne bekrefte at Microsoft fortsatt har planer om å implementere IA32-konverteren i SP1 og alle fremtidige versjoner av Windows for Itanium.

Dersom uttalelsene er representative for virkelig strategi, betyr dette at Windows ikke vil være første operativsystem som kan tilby slik støtte. Det meldes nemlig fra SuSE at man planlegger samme type funksjon i Linux Enterprise Server 9.0, klar for lansering 2. kvartal 2004.

Selv om Itanium nå får hjelp til å prosessere 32-bits kode, vil den med det første være milevis unna AMD Opteron med tanke på ytelse. Emuleringspakken gjør at en 1,5 GHz Itanium 2 vil kjøre med 32-bits hastighet lignende Xeon 1,4 GHz, noe som ikke er spesielt imponerende med tanke på at dagens standard ligger rundt et ytelsesforhold på ca. 3 GHz. Dette betyr at når emuleringsapplikasjonen endelig ankommer markedet, vil trolig en Celeron-prosessor kjøre raskere i 32-bit enn Itanium.

Dersom systemet i det hele tatt skal brukes til å prosessere bedriftskritisk 32-bits software, bør man altså holde seg langt unna Itanium - selv med emuleringssoftware.

 

(Kilder: Intel, Microsoft, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen