Itanium får "Nehalem"-egenskaper

Først
Først "Tukwila", deretter "Poulson"

Intels Itanium "Tukwila"-prosessor har vært kjent i mange år på papiret, men nå begynner det endelig å nærme seg reell lansering.

Dessverre er det slik at bortimot hver eneste Itanium-prosessor har blitt rammet av utsettelser, men med "Nehalem" som pådriver på tvers av prosessorsegmentet til Intel, kan "Tukwila" ligge i løypa etter siste plan.

Prisen forventes å bli relativt stiv for "Tukwila", men dette henger sammen med at den rettes mot "high-end"-segmentet - dvs. servere der man kjører de tyngste applikasjonene og har svært høye krav til forutsigbarhet og ytelse.

Prosessor-cachen forventes å ligge rundt 30 MB, noe som er betydelig mer enn Xeon - men allikevel ikke er mindre enn en prosessor i denne klassen bør ha.

Uansett - dersom du ikke har forsøkt å kjøre tunge SELECTS på en prosessor med mer enn 8 MB cache, er dette absolutt noe som anbefales å prøve. Intel Itanium og IBM Power er i såfall to spennende kandidater.

"Tukwila" blir den første prosessoren i Itanium-serien med firekjernearkitektur - selvfølgelig med QuickPath Interconnect. Den integrerte minnekontrolleren vil være på plass fra første stund, men det er enda ikke kjent hvor nær kompatibiliteten vil være med eksempelvis Xeon-prosessoren.

Klokkefrekvensen er enda ikke kjent.

Den integrerte minnekontrolleren som kommer i "Nehalem" ble trolig først påtenkt i Itanium-familien for en god stund tilbake. Intel har sagt at de vil lansere "Nehalem" innen årets slutt, som skal danne grunnlaget både for server-, desktop- og bærbar-plattformer utover i 2009.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen