Itanium dobbelkjerne i 3. kvartal


Dagens Itanium "Madison"-prosessor

Ifølge et veikart som The Inquirer skal ha sett på Intel Developer Forum, vil Madison 9M bli introdusert i begynnelsen av neste år. Itanium-prosessoren var originalt tiltenkt lansering i løpet av høsten, men har blitt utsatt av ukjente årsaker.

Tidligere har det blitt skrevet at "Montecito" vil bli lansert i midten av 2005. Litt mer spesifikt er det derfor at man nå rapporterer om 3. kvartal 2005, noe som både gjelder "Montecito" og "Millington". Begge disse vil bli basert på dobbelkjernedesign og ha en betydelig mengde cache.

Før årets slutt kommer Intel til å lansere "Fanwood LV" på 1,3- og 1,6 GHz, begge med 3 MB cache. Disse vil tilhøre det lavere Itanium-segmentet og sies å bli posisjonert mot blad-servere. I utgangspunktet kan man si at "Fanwood" er en strippet versjon av "Madison 9M". Relevant er det også at begge bli kompatible med dagens sokkeltype, slik at hovedkortet ikke trenger å bli byttet ut.

"Montecito" vil bli implementert med "Foxton". Ifølge Techrepublic skal Foxton-teknologien gi 10-15 prosent høyere ytelse i korte perioder, dersom prosessoren har tilstrekkelig lav temperatur. Det nevnes også at at "Foxton" kan justere spenningsnivået slik at det tilpasses respektiv oppgave.

"Tukwila" står foreløpig på Intel sitt prosessorkart for lansering i 2007. Cnet skrev tidligere i år at budsjettversjonene av denne prosessoren vil passe direkte ned i samme sokkel som Xeon-prosessoren. Vi kan kanskje regne med at det blir ny sokkel både for Itanium- og Xeon om et par år? "Tukwila" vil kanskje ha plass til så mange som 16 prosessorkjerner.

(Kilder: Cnet, The Inquirer, Techrepublic, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen