Itanium bytter ut FSB med CSI

I løpet av neste år (2008) vil Intel bytte ut den tradisjonelle FSB-en (Front Side Bus)  med CSI (Common System Interconnect) både i Itanium og Xeon.

Ifølge talsmenn for Intel skal denne utskiftningen av teknologi medføre stor ytelsesøkning. CSI skal også støtte en opplinking av opptil 128 prosessorer i et distribuert system, noe som trolig vil kreve en ekstra software.

"Tukwila" er nå oppgitt å bli lansert til neste år. Den kommer med firekjernearkitektur og CSI. Ytelsesmessig forventes den å ligge dobbelt så høyt som dagens "Montecito"-serie.

Høyst sannsynligvis vil "Tukwila" bli laget med 65 nm teknologi, mens neste-generasjons IA-64, "Paulson" kan ta neste steg på 45 nm. Sistnevnte kan få så mange som 10 kjerner, men lanseringsdatoer på denne er ikke en gang nevnt på nåværende tidspunkt (trolig 2010?).

Ved første årsskifte kommer det en oppgradering til "Montecito"-serien i form av "Montvale"-prosessoren. Forskjellen ligger i 667 MHz FSB og dynamisk endring av effekt basert på last.

Intel har lenge blitt kritisert for å kjøre et helt separat løp med Itanium, men med CSI også tilstede i Xeon kan kanskje dette på sikt endre seg?

(Kilde: EETimes)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen