Itanium 2 støttes av MySQL

MySQL er en meget populær database, spesielt for bruk i forbindelse med nettsider. Et enormt antall forum, gjestebøker, publiseringsløsninger og andre script baserer seg på denne lett tilgjengelige og gratis databaseteknologien.

Det ble meldt denne uken at selskapet har konvertert databaseapplikasjonen til HP-UX som kjører på 64-bits Intel Itanium 2. Dette er definitivt en viktig støttespiller for Intel og burde ihvertfall gjøre "low-end" versjonene av Itanium 2 enda mer attraktive. Det påpekes at lanseringen for HP-UX faktisk har blitt gjennomført på "production release" - MySQL 4.0 - slik at man i utgangspunktet kan kjøre det opp på systemer i full drift.

MySQL finnes for en rekke forskjellige operativsystemer og plattformer. En liste over de ulike versjonene finner du her: http://www.mysql.com/downloads/index.html. For de som ønsker å jobbe mot databasen på lokalt Windows-system, er også dette mulig.

Ifølge Evans Data Corporation har bruk av MySQL database økt med 30 prosent fra 2002 til 2003. Kanskje kan MySQLs støtte for Itanium 2 føre til at databasen øker utbredelsen i "enterprise" markedet og på samme tidspunkt gjøre Itanium 2 mer "folkelig"?

Ifølge Internetnews vil det neste uke bli lansert en ny testversjon av MySQL 5.0. De største konkurrentene er Microsoft SQL Server, Oracle og IBM DB2. I en benchmarktest utført av Extremetech.com, var imidlertid MySQL 4 raskere enn sine konkurrenter på de fleste tester og ble slått av Oracle med en hårsbredd (prisnivået på Oracle ligger ganske mye høyere enn for MySQL).

 

(Kilder: Extremetech, Internetnews, MySQL, TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen