Itanium 2 med 9 MB cache

Det er nok et godt tidspunkt for Intel å lansere en ny Itanium-prosessor. NASA konkurrerer om å utvikle verdens kraftigste superdatamaskin. Gode nyheter er det selvsagt for Intel at den nevnte maskinen baserer seg på Itanium 2-arkitektur.

Det har ikke blitt bekreftet nøyaktig hvilken Itanium-modell NASA-maskinen vil bruke, men den kommende "Madison"-prosessoren med 9 MB cache kan virke som et høyaktuelt valg.

Det rapporteres blant annet hos Cnet at den nye toppmodellen vil bli lansert 8. november. I tillegg vil det bli lansert enda et par modeller for "low-end" dual-servere og rack-montérbare systemer. Alle vil være basert på 90 nm produksjonsteknikk.

"Madison 9M" skulle egentlig sett dagens lys for en stund siden, men har blitt utsatt av ukjente årsaker. Til syvende og sist har det neppe stor betydning ettersom Itanium 2 vanligvis opererer i et marked der hastverk mot ny arkitektur ikke er spesielt fremtredende.

Intel har enda ikke bekreftet lanseringen offentlig.

Neste milepæl på selskapets Itanium-liste er "Montecito", bygget ved hjelp av 90 nm produksjonsteknikk og dobbelkjerne-arkitektur.

Litt lenger frem i tid, vil ifølge Cnet "Montvale" være den første prosessoren i Itanium-serien som bygges på 65 nm kjerne. Den kommer trolig på markedet en gang i 2007 eller 2008.

(Kilde: Cnet, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen