Itanium-oppgradering til OpenVZ

OpenVZ er grunnlaget for den kommersielle Virtuozzo
OpenVZ er grunnlaget for den kommersielle Virtuozzo

OpenVZ er en open sourvce virtualiseringssoftware som blant annet danner grunnlaget for det kommersielle Virtuozzo-produktet til SWsoft. Programvarepakken kan gjerne sammenlignes med Xen, men er kanskje noe mer brukervennlig fokusert enn rent teknisk spennende.

I en nylig oppgradering har man nå lagt til støtte for Itanium-arkitekturen. Dette betyr at man kjøre opp Linux på et eller flere Itanium-systemer, opprette virtuelle maskiner og enkelt migrere disse fra ett sted til et annet. 

Funksjonaliteten oppgis å fungere uten avhengighet til noe SAN eller sentral lagring, men den virtuelle maskinen vil bli "fryst" under prosessoren, noe som betyr nedetid for tjenestene. Migreringen skjer dermed så raskt nettverket klarer å dytte data.

Nå støttes også filsystemer i "userspace", noe som betyr at en FTP-server i praksis kan representeres ved hjelp av én enkelt fil. Fordelen med dette er god fleksibiltet når det gjelder å flytte rundt på servere. Ulempen kan imidlertid være store backupmengder siden man ved opplasting av en liten fil på 1 KB vil endre hele serveren som kanskje representeres ved hjelp av en enkelt fil på 10 GB. Dette kan allikvel løses ved å ta backup inne i den virtuelle maskinen samt fjerne den fra backupen i underliggende system.

I/O er vanligvis den største trusselen mot ytelse i ethvert virtuelt system. OpenVZ har forsøkt å løse dette ved gi muligheten til detaljert ressursstyring til hver virtuell maskin. Det varsles ytterligere forbedringer i denne funksjonaliteten i en kommende oppgradering.

OpenVZ benytter paravirtualisering som prinsipp for sin teknologi. Dette betyr at man modifiserer funksjonaliteten i "host OS" og alle de virtuelle maskinene aksesseres det underliggende operativsystemet for kjernefunksjonalitet. Dette gjør at man får lite overhead og i teorien bedre ytelse, men gir også en begrensning på at man kun kan virtualisere Linux på Linux.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen