Itanium-lansering denne uken

Ukens Itanium-prosessorer vil ha reell klokkefrekvens på 1,5-, 1,6- og 1,7 GHz med henholdsvis 4-, 6- og 9 MB nivå 3-cache. Modellen på 1,5 GHz ("Fanwood") er en LV-versjon som vil ligge litt lavere i pris enn sine storebrødre.

Mellommodellen på 1,6 GHz rettes mot dual-systemer og har derfor taggen "DP". Denne er tidligere kjent som "Deerfield". "Madison" ble først kjent som "Itanium-prosessoren med 9 MB cache" - Madison9M, og det er nettopp denne prosessoren som kommer til å bli lansert denne uken.

Alle de ovennevnte vil bli produsert med 130 nm produksjonsteknikk. 90 nm teknikk vil bli introdusert i løpet av neste år når man går over på "Montecito"-kjerne med opptil 24 MB cache. Etter hvert vil også store deler av Itanium-serien få integrert to eller flere kjerner.

Intel kommer til å droppe Itanium mot "low-end"-segmenter nå som EM64T allerede eksisterer i Xeon-serien. Fremtiden er dermed noe uviss, men Intel prøver å smøre et bilde av suksess. En talsmann for selskapet uttalte for kort tid siden at 40 prosent av de største selskapene ville kjøre Itanium-servere før årets slutt. Du kan lese mer om dette her: Økt pågang for Itanium 2.

For å øke utbredelsen hadde Intel tidligere i år en markedsføringskampanje der man fikk prøve Itanium-systemer gratis i en viss periode. Denne ble rettet mot 500 av de største selskapene i verden.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen