Itanium-allianse investerer i Linux

For et par måneder siden ble det annonsert at Itanium Solutions Alliance kommer til å svi av 10 milliarder amerikanske dollar på å gjøre IA-64 til en mer akseptert arkitektur ute i markedet.

Problemet med Itanium-arkitekturen har generelt vært softwarestøtte, pris og en lanseringsplan som ikke har holdt mål. Selv "Montecito"-prosessoren, som egentlig ble regnet som en svært sentral oppgradering, ble utsatt mer enn 6 måneder. Slike utsettelser synes å vært gjennomgående så lenge IA-64 har vært på markedet.

IDC spådde ekstremt gode tider for Itanium da den ble lansert, men dette gikk aldri i oppfyllelse. Nå sier analysebyrået nok en gang at Itanium vil få kjempevekst fremover, men må naturligvis tåle en skepsis for dette.

Itanium Solutions Alliance kommer blant annet til å investere en del penger i Linux-miljøet for å gjøre IA-64 mer attraktiv for dette segmentet. Ifølge en talsmann for HP står en optimalisert kompilator høyt på ønskelisten. Bull, Fujitsu, Hitachi, HP, SGI og Unisys er alle innvolvert i ISA, men HP er definitivt den største aktøren på IA-64 i dag. Gelato er også tett innvolvert i dette (Linux on IA-64).

NEC, Hitachi og HP snuser nå spesielt på det asiatiske markedet. Det rapportertes at de to førstnevnte allerede skal ha hatt noe suksess i Japan med IA-64, mens HP skal levere Proliant-servere til ChinaGrid (omfatter 20 universiteter).

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen