Italia utsolgt for 3G-telefoner

Den Norgesaktuelle 3G-leverandøren '3', som vil bli en konkurrent til Netcom og Telenor når tredje generasjons telefoni blir lansert her til lands, har fått føle etterspørselen etter den nye teknologien på kroppen.

I Italia er selskapet nemlig den eneste leverandøren som distributerer 3G-telefoner, og har dermed fått erfare en etterspørsel som har overgått alle forventninger. Telefonene har nærmest blitt revet vekk fra butikkhyllene, som nå står tomme. Italienerene har med andre ord tydeligvis fått smaken på den forholdsvis nye teknologien.

'3', som på bare seks måneder har kapret hele 300 000 kunder i Italia, sier at de først forventer å få inn en ny ladning med 3G-telefoner i slutten av denne måneden. Det er amerikanske Motorola og japanske NEC som har fått det eksklusive oppdraget med å levere 3G-telefoner til et folk som tydeligvis nærmest tørster etter å skifte ut det gamle GSM-nettet.

Ut i fra etterspørselen på disse telefonene er det anslått å være 200 000 interesserte kjøpere som hittil må nøye seg med de gamle GSM-telefonene. '3' sier selv at hvis de hadde hatt 500 000 telefoner i stedet for 300 000 i utgangspunktet, så hadde de nå hatt 500 000 kunder. I løpet av de neste fire månedene er det forventet at det vil bli rundt en million italienske 3G-brukere totalt.

Sammen med det britiske selskapet 3 UK, var 3 Italia det første selskapet som solgte 3G telefoner i Europa. Det skal bli spennende å følge utviklingen når 3 Norge kommer skikkelig i gang på det europeiske kontinentet. Netcom og Telenor bør ha all grunn til å ta denne konkurrenten på alvor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen