Italia sensurerer Pirate Bay

Det ble oppstyr da danske myndigheter slo fast at teleselskapet Tele2 må blokkere sine kunder ute fra nettstedet The Pirate Bay. Nå har Italia bestemt seg for å etterfølge danskene.

Blokkerer for pirater
Ifølge Torrentfreak har den italienske domstolen foretatt en hastebeslutning om at landets teleoperatører må blokkere sine kunder ute fra nettstedet The Pirate Bay. Teleselskapene selv vil etterfølge kravet. Det betyr at italienske pirater vil måtte finne andre steder å laste ned gratis underholdning. Det bør være et mindre problem da det finnes en rekke nettsider som ligner på Pirate Bay. Så den nye dommen vil neppe være spesielt effektiv mot italienske pirater. The Pirate Bay vil på sin side ikke gi seg uten kamp. De skriver at de ikke frykter sesurering fra de de selv kaller "fascistregimer".

- Vi har hatt konflikter i Italia tidligere, nylig med vår suksessfulle kunstinstallasjon hvor vi måtte storme Fortezza for å kunne få ut kunsten. Og som vanlig vant vi og det vil vi gjøre denne gangen også, skriver Petter Sunde fra The Pirate Bay i en kommentar kalt "Fascist state censors Pirate Bay".

Han lover at italienske nettbrukere fortsatt vil få tilgang til nettsiden. De har allerede satt opp et nytt domene, labaia.org. I tillegg utarbeider de et intrikat system som vil gjøre det svært vanskelig for italienske teleselskaper å filtrere vekk innholdet.


Via nettadressen labaia.org kan italienere fortsatt komme inn på The Pirate Bay.

Norske teleselskaper er kritiske
Torrentfreak mener det er IFPI som står bak dommen. Det er ikke overraskende at Torrentfreak antar dette og om det stemmer er uvisst, men IFPI Norge har tidligere uttalt at de ønsker lignende bestemmelser her i Norge.

Norske teleselskaper er på sin side svært kritiske til slike bestemmelser. De anser det ikke som sin rolle å overvåke og kontrollere hva kundene foretar seg via deres nettlinjer. Samtidig sier de klart ifra at de vil følge norsk lov.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen