IT-prosjekt til flere milliarder i vasken

Foto: iStockphoto

IT-prosjekt til flere milliarder i vasken

Gigantisk fiasko i Storbritannia.

Den britiske regjeringen har nylig stoppet et enormt IT-prosjekt med en samlet prislapp på 12,7 milliarder pund – noe som tilsvarer 115 milliarder norske kroner.

Forsøket på å skape en felles elektronisk pasientjournalordning i det offentlige helsevesenet National Health Service (NHS) har dermed slått feil, og gigantiske summer har blitt kastet bort.

– For ambisiøst

Andrew Lansley. Foto: NHS Confederation
Andrew Lansley. Foto: NHS Confederation

Det offentlig finansierte og regisserte prosjektet har i en årrekke vært rammet av forsinkelser, tekniske problemer, stridigheter om avtalevilkår og overskridende utgifter.

Den britiske helseministeren Andrew Lansley har derfor i samråd med NHS besluttet å stoppe prosjektet.

I mai anbefalte riksrevisjonen i Storbritannia å stanse videre finansiering av prosjektet, som har blitt omtalt for å ha vært altfor ambisiøst.

Lokale beslutninger

Nå skal hvert enkelt sykehus og helseforetak videreutvikle sine egne systemer eller velge nye løsninger, fremfor at staten tvinger hele sektoren over på én felles nasjonal IT-plattform.

Andrew Lansley understreker videre at beslutninger om ny IT-teknologi fremover skal bli fattet lokalt fremfor sentralt, og fremhever sin avstand til det "toppstyrte" IT-skandaleprosjektet som ble satt igang under den tidligere Labour-regjeringen.

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen