IT-giganter fronter miljøet


(Foto: Istockphoto / Richard Goerg)

Etter den siste tids miljøfokus i media tar teknologibransjen i et tak. Bransjen har nemlig blitt beskyldt for å stå bak like store utslipp som flybransjen. En rekke store teknologiselskaper stiller seg bak en ny avtale om energisparing.

Avtalen har som mål å kutte utslippene av karbondioksid (CO2) med 54 millioner tonn hvert år, noe som tilsvarer rundt 11 millioner biler eller 20 kull-kraftverk. Tidsfristen er satt til 2010. Tidligere har blant annet Apple kommet med liknende lovnader.

Tidligere har selskaper som Yahoo, Hitachi, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Dell og Microsoft underskrevet avtalen. De to siste til å bli med på avtalen er gigantene Google og Intel. Med såpass store selskaper med på en slik avtale kan det endelig se ut til at miljøperspektivet ved teknologiprodukter blir ivaretatt bedre.

Avtalen går ikke bare ut på å kutte utslippene av CO2, men også å kutte energiforbruket til PC-er og servere. Ifølge Intels Pat Gelsinger vil energieffektiv teknologi føre til at prisene øker noe. Hans estimat er at PC-er vil bli rundt 120 kroner ($ 20) dyrere, mens prisingen for servere vil øke med rundt 180 kroner ($ 30).

På tross av økte priser vil den totale kostnaden sannysnligvis være stabil, da strømregningen naturlig nok vil gå ned. Så gjenstår det å se om dette er enda et tomt løfte, eller om miljøet virkelig blir satt i fokus denne gangen.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen