IT-giganter vil ha koding inn i skolen
(Bilde: Faksimile fra YouTube)

IT-giganter vil ha koding inn i skolen

Har laget reklamefilm for datakoding rettet mot unge.

Vi lever i en tid hvor IT-industrien er blitt er svært viktig næring og stadig øker i omfang. Da er det kanskje ikke så uventet at noen tar til orde for å lære folk å programmere i ung alder.

I en ny kortfilm som nå har dukket opp på Internett oppfordres det iherdig til å begynne å prioritere koding i skolen. Det som gir filmen ekstra tyngde er at det er svært prominente IT-navn som Microsofts Bill Gates, Facebook-sjef Mark Zuckerberg og Twitter-gründer Jack Dorsey som står bak oppfordringene.

Viktig for fremtidens verdiskapning

I videoen snakker IT-kjendisene i inspirerende ordelag om hvordan fascinasjonen for programmeringsfaget la grunnlaget for karrieren, og hvor viktig det er å spre interesse for faget i dagens samfunn.

Kortfilmen ble laget for nettstedet code.org, som er en en non-profit-stiftelse som vil gjøre det lettere for både elever, lærere og foreldre å lære dataprogrammering. På nettstedet pekes det blant annet på at det er et verdensomspennende underskudd av programmerere.

I videoen forteller blant andre Mark Zuckerberg at hans selskap ideelt sett ønsker å ansette så mange talentfulle programmerere som mulig, men at det rett og slett ikke finnes nok mennesker med de nødvendige ferdighetene.

Kode inn i skolen

Det langsiktige målet med stiftelsen er å sikre tilstrekkelig tilgang til kvalifisert arbeidskraft til IT-sektoren i fremtiden. For å oppnå dette må dataprogrammering inkluderes i kjernepensumet i skolen, på lik linje med for eksempel matematikk, biologi og fysikk.

Kortfilmen kan ses i sin helhet under.

Norske politikere vil også ha IT inn i skolen:
Prøveprosjekter er allerede i gang på norske ungdomskoler »

Er du enig i at dataprogrammering er like viktig som andre kjernefag i skolen? Diskutér gjerne i kommentarfeltet under.

(Kilder: Code.org, The Washington Post)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen