Test

Istid 2

Når hele verden i tusenvis av år har vært full av is og de frosne dyrene plutselig begynner å svette så er det noe som er galt, fryktelig galt. Den merkelige flokken bestående av dovendyret Sib, Mammuten Manfred og Sabeltigeren Diego blir en dag skremmende klar over at de befinner seg faretruende nær dommedag.

Sammen med alle de lykkelige dyrene som endelig har fått varmen i seg, må de nå flykte så fort de kan. De befinner seg inne i en gryte omkranset av høye is-vegger som snart vil bryte sammen og da vil hele dalen bli fylt med vann. I ren "Flukten fra dyreskogen" stil samles alle dyrene for en gedigen vandring mot den andre siden av dalen hvor en Gribb forteller at det finnes en båt. De velger å tro på denne sultne og sleske gribben, for annet håp finnes ikke.

Se større versjon og flere bilder
Foto: 20th Century Fox

På sin veg mot redningen møter Manfred den herlige dog forvirrede mammuten Ellie. Han blir overlykkelige over at han ikke er den eneste mammuten igjen i hele verden slik han har blitt fortalt. Likevel er det noe som ikke stemmer. Ellie sover nemlig hengende opp ned etter halen i trærne og tror hun er like liten som "brødrene" sine, pungrottene Eddie og Crash. Det blir litt av et show når den ni tonn tunge "pungrotta" sammen med sine to noe mindre brødre utøver stunt i ren ”Jackass”- noe som ikke alltid fungerer like bra.

Endelig mer Scrat!

Denne filmen er en oppfølger med stor O. På tross av skyhøye forventninger så skuffer ikke denne filmen. Bare etter få minutter er en fanget i et fantastisk univers av lodne mammuter og sprelske dovendyr.

Den forhistoriske ekornrotta Scrat er også med på en helt ny måte i denne filmen. Han bedriver sin håpløse jakt på den dyrebare nøtten sin på andre kanter enn hvor den store flokken av dyr er på veg. Likevel ender han til slutt opp som den store helten i historien om de truede dyrene. Det at vi får mer av denne morsomme og naive karakteren er utrolig oppløftene og gir den ellers forutsigbare historien et avbrekk fylt med viltre overraskelser som en til stadighet vil le seg i hjel av.

Nydelig teknikk

Det er en fryd å se hvor godt gjennomført det tekniske er i denne animasjonsfilmen er. 3D følelsen er det ingenting å utsette på, og detaljene er helt fantastiske. Animeringen er så nøyaktig at en kan se på nesebordene til Diego at han puster og vinden smyger seg fint langs pelsen til Manfred.

Se større versjon og flere bilder
Foto: 20th Century Fox

Historien er noe forutsigbar, likevel er ikke det så viktig. Man får her et forrykende fyrverkeri av festlige kommentarer og akrobatiske dyr som hopper og spretter og faller på tryne og som likevel reiser seg for å falle igjen. Hva er vel morsommere enn det? Vi får servert sang, dans, musikk og uendelige parodier på filmverdens klisjeer som en bare må le av. Her snakker man selvfølgelig om den norske versjonen av Istid 2. Versjonen med stjernelaget Otto Jespersen, Dagfinn Lyngbø, Sven Nordin og Linn Skåber som stemmene til de utrolige dyrene.

Istid 2 er absolutt å anbefale. Når en har forspist seg på appelsiner og skiene er bakglatte så finnes det ikke noe bedre enn å ta med seg kvikk lunchen og benke seg til for en skikkelig påskekino. "En får det ikke mer moro enn man lager selv sier man ofte, men denne filmen er en og en halv time moro uten at man behøver å lee en finger.

Istid 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen