ISS med system for e-postsikkerhet

Systemet benytter ikke kun antispamteknologi, men også IPS (Intrusion Prevention System) og VPS (Virus Prevention System), hvorav sistnevnte er et ISS-patent. Proventia Network Mail Security System (PNMSS) er en videreutvikling av ISS Proventia beskyttelsesplattform, som sikrer servere, nettverk og gateways.

PNMSS er skalerbart slik at det også kan takle behovene til veldig store institusjoner, med alt fra 2 500 til flere hundretusen brukere.

"Med tanke på alle de trusler som dagens meldingshåndteringssystemer utsettes for går utviklingen mot sikkerhetsløsninger som håndterer flere ulike sikkerhetstrusler og integrerer antivirus, antispam og innholdsfiltrering i en og samme løsning”, sier Brian Burke hos IDC, i følge pressemeldingen.

En kraftig kombinasjon av IPS, virusblokkering, antispam og URL-filtrering skal beskytte mot alt av skadelig kode som kan utnytte e-postsystemets SMTP-protokoll. Det være seg phishing, virus, eller andre farer.

Proventia Network Mail Security System
Proventia Network Mail Security System
(Klikk for større bilde)

En innkommende e-posts innhold blir inspisert på flere nivåer. Dette skal blant annet gi en spamblokkering med 98-prosents treffsikkerhet. VPS analyserer nettverkstrafikkens oppførsel, deriblant e-postbilag, for å identifisere og blokkere virus, samt hittil ukjente trusler.

Selv om det er opplest og vedtatt at spam står for det aller meste av verdens e-posttrafikk er det klart at antispamteknologi alene ikke er nok beskyttelse. I hvert fall ikke om man ønsker å forhindre at meldingssystemet blir angrepet, blir benyttet av uvedkommende som en inngangsport til andre deler av nettverket eller blir benyttet for å lure personlig informasjon fra brukere.

ISS sin inntrengerbeskyttelsesløsning benytter en virtuell patchteknologi. I steden for fokus på hver nye utnyttelse av en sårbarhet blir underliggende sårbarheter skjermet av. Dermed skal brukerne har en fullgod beskyttelse lenge før leverandøren av produktet med sårbarheten har lagt ut en sikkerhetsoppdatering.

Proventia Network Mail Security System blir en integrert del av beskyttelsesplattformen fra ISS, via Proventia Management SiteProtector, et nivåinndelt konsept med sentraladministrering. PNMSS blir tilgjengelig iløpet av september, både direkte fra ISS og via partnere.

(Kilde: Pressemelding fra ISS)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen