Israelere erter Hamas på Twitter
Teknofil
(Bilde: Twitter)

Israelere erter Hamas på Twitter

«Jeg må opp 08.30. Kan dere stille inn sirene til å gå av rundt det tidspunktet?»

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hamas' militære fløy har siden i fjor driftet en Twitter-konto på hebraisk for å kunne kommunisere direkte med israelere og israelsk media. Blant annet har de brukt kontoen til å korrigere tall på antall sivile som har blitt drept eller såret på palestinsk side, når israelske myndigheter har fremstilt det annerledes. Hamas deler også kravene de har for å inngå våpenhvile via Twitter.

De siste ukene har vi sett en kraftig eskalering av konflikten mellom Israel og Palestina, og tilsynelatende er ikke partene særlig interessert i å snakke sammen. Ifølge Mashable snakker i alle fall Hamas fortsatt med israelere på Twitter. Flere av innleggene er til og med preget av galgenhumor.

«@QassamHebrew Jeg må opp 08.30. Kan dere stille inn sirene til å gå av rundt det tidspunktet? Det ville vært praktisk», skriver Shy Halatzi fra Tel Aviv ifølge Mashable. 

En annen israeler skriver at han ikke har betalt felleskostnadene for boligen sin på noen måneder, og at han står i fare for å treffe på naboen sin i trappen hvis de blir nødt til å evakuere hele tiden. Han spør Hamas om de tilfeldigvis kunne vurdert å ikke sende raketter i retning Jerusalem.

Hamas tar igjen

Det er riktignok ikke bare israelerne som bedriver mørk komedie på Twitter. En israeler lurte på hvorfor hans hjemby Bnei Brak ikke hadde blitt utsatt for Hamas' raketter. Da svarte Hamas at de senest i går hadde «en pakke til Bnei Brak».

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har for øvrig en Twitter-konto på engelsk: @IsraeliPM

DARPAs nyeste skarpskytter-kule sikter selv:
Dette er en smartkule som aldri bommer »

(KIlde: Mashable)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen