Israel dumper Microsoft

  • Endret
Etter forhandlinger med Microsoft har den Israelske regjeringen bestemt seg for åikke kjøpe flere Microsoft Office programmer. Som et alternativ skal regjeringen nå også oppfordre til mer bruk av åpen kilde programmer og spesielt bruk av OpenOffice for standard programmer.

I følge en talsmann for den Israelske finansministerens er dette en ren økonomisk avgjørelse. Israels regjering vil fortsatt bruke de eksisterende programmene fra Microsoft, men det vil ikke bli gjort nye innkjøp eller oppgraderinger.

Et av punktene det var uenighet om, var den Israelske regjeringen ønske om blant annet å oppgradere eller kjøpe kun enkelte av applikasjonene i Office-pakken. Et alternativ som Microsoft ikke kunne imøtekomme. (se sitat fra Microsoft, nederst)

Som alternativ vil nå regjeringen selv satse mer på bruk av åpenkilde programmer og oppfordre andre til å følge etter. Et av de første tiltakene som er gjort er at IBM og SUN har jobbet med den Israelske regjeringen om utviklingen av en hebraisk av OpenOffice.

Det siste året er det flere regjeringer som har uttalt at de vil satse på åpen kilde programmer. Den israelske regjeringen kommer da i selskap med land som Brasil, Storbritannia, Japan, Sør-Korea, Kina og Russland.

På Microsoft sine nettsider står det blant annet at selskapet er villige til å strekke seg for å gjøre Microsoft produkter gunstigst mulig for sine brukere.
“Microsoft is always willing to discuss how we can help bring the value of Microsoft products and services to the benefit of consumers and businesses alike. We will continue to work closely with the government to explore how we can best meet their business needs.”

Kilde Microsoft, seattletimes

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen