Israel «planter» solcelletrær med et hav av funksjoner
(Bilde: Sologic)

Israel «planter» solcelletrær med et hav av funksjoner

Nå starter e-trærnes tidsalder.

De siste årene har vi gjort oss stadig mer avhengige av teknologi, og vi forbruker også langt mer energi enn tidligere. Forslagene er mange når det kommer til å løse problemene som disse tendensene skaper hver for seg, men frem til nå har få laget en kombinert løsning. 

E-trær med USB-porter

Ifølge Digital Trends kan det israelske selskapet Sologic imidlertid være inne på noe smart med sitt nye konsept. Sologic vil nemlig plassere ut en rekke «e-trær» som har egenskaper litt utenom det vanlige. At de er utstyrte med solceller i stedet for blader er bare én av dem.

Med solceller omgjøres sollyset til strøm, og dette kan selvsagt e-treet benytte seg av på en rekke områder. Den miljøvennlige energien kan nemlig brukes lokalt – rett fra «barken» både til å lade elektronikken din fra USB-porter, men også for å avkjøle drikke eller tilby trådløst nettverk til folk som befinner seg i nærheten. 

Rundt de høyteknologiske trærne tenker Sologic å sørge for sitteplasser, og de store solpanelene gir dessuten etterlengtet og avkjølende skygge i de områdene hvor det ikke bare er en fordel at solcelleløsninger er svært effektive. Dermed kan e-trærne raskt bli en populær plass å henge mens man venter på at mobilen lades opp i solsteika.

På hvert gatehjørne

De første e-trærne har allerede slått rot i Israel, men selskapet bak håper de vil spre seg over hele verden og til hvert gatehjørne. Ett tre koster omtrent 100 000 dollar og leverer opptil 1,4 kilowatt. Det er nok energi til å lade 35 bærbare datamaskiner. 

E-treet høres unektelig nyttig ut, men det kommer selvsagt ikke bare med nyttige funksjoner. Som en «gimmic»-funksjon har Sologic nemlig utstyrt trærne sine med en skjerm som lar brukerne prate med etre-brukere andre steder i verden. 

Sologic er ikke alene om å satse på solceller:
Apple-patenter hinter om miljøvennlige MacBooker »

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen