Israel oppretter «hacke-skoler»
(Bilde: Shutterstock 158998025)

Israel oppretter «hacke-skoler»

Vil drive opplæring i Internett-krigføring.

Israel har som kjent en del fiender, som heller ikke går av veien for å bruke nettet som kamparena. Dette så vi et dramatisk eksempel på i oktober, da Israel måtte stenge en viktig tunnel etter et sofistikert hacker-angrep.

Landet har lenge tatt trusselen seriøst, og nå melder nettstedet Phys.org at Israel har opprettet egne «hacker-skoler» for å prøve å verne selskaper mot de potensielt meget skadelige nettangrepene.

Simulerer angrep

Det er det statlige strømselskapet Israel Electric Corp (IEC) som står bak det uvanlige konseptet, som har fått navnet «Cyber Gym».

Cyber Gym er en samling mindre bygninger hvor erfarne instruktører fra både hæren, sikkerhetstjenester og universiteter skal lære IT-ansatte i ulike selskaper å avverge mange forskjellige typer nettangrep.

Opplæringen foregår ved at instruktørene simulerer angrep fra en egen bygning, mens «elevene» sitter i en annen bygning og forsvarer seg mens fremgangsmåten blir nøye og fortløpende evaluert av andre instruktører.

Vil kanskje tilbys til andre land

Alle angrepene er forskjellige, slik at man verken får mulighet til å jukse eller forberede seg, og opplegget er designet for å legge så mye press som mulig på studentene.

Ifølge IEC er Israel det landet som hyppigst utsettes for nettangrep, noe som har gjort det nødvendig å opprette skolene. I første omgang er de ment å tjene israelske selskaper, men IEC håper også å nå ut til amerikanske, europeiske og asiatiske selskaper med konseptet i fremtiden.

For mer informasjon om Cyber Gym kan du sjekke ut presentasjonsvideoen under.

Nord-Korea mistenkes også for hackervirksomhet:
Nabolandet tror diktaturet planlegger angrep via gratisspill »

(Kilde: Phys.org)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen