iSCSI oppfattes som lovende

iSCSI er en standard for nettverkslagring, basert på Internet Protocol (IP) og er utviklet av Internet Engineering Task Force (IETF).

I forrige uke presenterte en rekke leverandører seg på Storage Networking World og det ser ut som om iSCSI kan bli en hit i SMB-markedet i forhold til pris/ytelse.

iSCSI er et alternativ til Fibre Channel og IP. Førstnevntes fordel er at den kan kjøre over eksisterende Ethernet-nettverk i motsetning til FCIP der man trenger FC-teknologi hele veien.

Forventningen til iSCSI er egentlig ganske stor og mange ser på denne teknologien som en revolusjon i for lagringsløsninger (SAN).

Ulike iSCSI-løsninger ble presentert av en rekke forskjellige leverandører og situasjonen rapporteres å se ganske lys ut. Blant aktuelle leverandører finner vi Silverback Systems, Intransa og Wasabi systems.

I en egen demoseksjon for lagring over IP hadde man utstyr fra Brocade, Cisco, EMC, HP, McDATA, Microsoft, Network Appliance, QLogic, Silverback Systems og Sun Microsystems.

Samtidig viste man at Fibre Channel-protokollen absolutt vil bli å regne med i tiden fremover. SMB-segmentet ser ut til å få mye glede av iSCSI og Fibre Channel i tiden fremover ettersom dette er et satsningsområde av dimensjoner for begge typer teknologi.

EMC er en av hovedsponsorene til Storage Networking World.

(Kilde: Internetnews)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen