LED-isbiten Cheers blinker i takt med musikken og sender tekstmelding til vennene dine når du er i ferd med å bli for full. (Bilde: Dhairya Dand / Vimeo)

Isbit sender melding når du er for full

I tillegg blinker den i takt med musikken.

Etter en skikkelig fyllekule fikk den 23 år gamle MIT-studenten Dhairya Dand fylleangst og bondeanger. I stedet for å ta seg sammen og kanskje begrense inntaket av alkohol til neste gang, gikk Dand heller for den høyteknologiske løsningen: Blinkende isbiter som sender tekstmeldinger til venner når fylla begynner å ta overhånd.

Isbitene kalles «Cheers» og plasseres nedi et alkoholfylt glass. De er basert på Dands alkoholtoleranse, og lyser grønt ved det første glasset, gult ved det andre og rødt ved det tredje – omtrent som et trafikklys.

Mye teknologi

De fancy isbitene kan sikkert også brukes som et sjekketriks.
De fancy isbitene kan sikkert også brukes som et sjekketriks.Foto: Dhairya Dand / Vimeo

Cheers følger med på drikkingen ved hjelp av moderne teknologi. Det lille systemet teller tiden mellom drinkene og bruker et akselerometer for å vurdere hvor mange slurker som blir tatt.

Annen maskinvare i den lille kuben inkluderer et lite LED-lys, et batteri og en infrarød sender. Selve «isbiten» består av spiselig og vanntett gelé. I tillegg er Cheers konstruert slik at lysdioden blinker i takt med musikken som blir spilt av i omgivelsene.

En venn i nøden

Hvis Dand fortsetter å bøtte nedpå etter det tredje glasset, skal den infrarøde senderen koble seg opp mot smarttelefonen hans via en mottaker festet til mobilens lydutgang.

Da blir telefonen instruert til å sende en tekstmelding til en nær venn, som antakelig forklarer at Dand begynner å bli god og rund under beina.

Hvis vennen gidder, skal han eller hun forsøke å kontakte Dand og prøve å overbevise ham om å slutte å drikke før det går over styr.

Fritt fram

Den 23-årige studenten brukte under 300 kroner på materialer da han utviklet prototypen til Cheers-isbitene. Han er ikke interessert i å ta patent på oppfinnelsen, til tross for stor interesse blant sine medstudenter ved MIT.

– Jeg tror på open source. Det er fritt fram å sysle med, utvikle og leke med oppfinnelsene mine, sier han i et intervju med ABC News.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Se presentasjonen av Cheers på Vimeo:


(Kilde: ABC News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen