Irriterte på mobilkopier

Samsung og LG irriterer seg kraftig over kinesiske butikker som i fullt dagslys selger etterligninger av deres produkter. De to koreanske produsentene er nå bekymret for at merketroverdigheten kan være i fare på grunn av den omfattende kopieringen av LG og Samsung-produkter i nabolandet.

Det har vist seg at to tredjedeler av elektronikkbutikkene i Beijing, Shanghai, Guangzhou og Shenzhen selger et stort antall forfalskninger av Samsung og LG-produkter. Dette kommer frem av en rapport som nylig ble levert til de to koreanske mobilprodusentene.

Prøver seg med Samsumg
Butikkene selger alt fra mobiltelefoner til klimaanlegg med Samsungs og LGs logo på. I noen tilfeller legger ikke butikkene skjul på at produktene er falske, men de fleste er merket som ekte og selges til samme pris som originalene.

Enkelte av de kinesiske bedriftene er oppfinnsomme og kommer opp med navn og logoer som er nærmest identiske med de koreanske merkene. Et kinesisk selskap som kaller seg selv Samsumg produserer mobiltelefoner kalt Amycall i et åpenbart forsøk på å tjene penger på merketroverdigheten til Samsungs Anycall-telefoner.

Et annet tilfelle finner vi i Shenzhen der et mobilprodusent med navnet Sammeng har tatt Samsungs blå, ovale logo og stemplet den utover produktene sine i håp om å trekke til seg kunder.

Etterligningene selges også i Midt Østen, Latin Amerika og andre steder i Asia. Samsung og LG gjør alt de kan for å stoppe virksomheten, og har blant annet bedt tollmyndighetene i enkelte land om å si i fra hvis de oppdager LG og Samsung-logoer på produkter som blir forsøkt importert.

(Kilder: Engadget, JoongAngDaily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen