Illustrasjonbilde.
Illustrasjonbilde. (Bilde: Facebook)

Irritert på nyhetsstrømmen i Facebook? Nå skal den forbedres enda en gang

Ny oppdatering skal rydde bort mer søppel.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook er konstant i utvikling, og ikke minst gjelder det nyhetsstrømmen, som tjenesten stadig jobber med å forbedre. Nå har Facebook kunngjort nok et fremstøt for å gjøre nyhetsstrømmen til en mer treffsikker og behagelig opplevelse for brukerne.

Det tjenesten har gjort denne gangen er å lage en ny oppdatering som skal rydde bort lenker til nettsider av «lav kvalitet», og dermed heve kvaliteten på nyhetsstrømmen.

Brukere klager på kjipe lenker

Det nye tiltaket kommer på bakgrunn av at Facebook har mottatt mange klager fra brukere som opplever at lenker de klikker på i nyhetsstrømmen tar dem til nettsider med lite innhold og som gjerne kommer med massevis av plagsomme og ofte «ondsinnede» annonser.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Tek.no

For å fikse på dette har Facebook analysert flere hundre tusen nettsider som det lenkes til på Facebook for å identifisere dem som har innhold med lite substans og et høyt antall uvelkomne annonser. 

Med disse som referanse har Facebook deretter brukt kunstig intelligens til å identifisere nye lenker til nettsider som deles på Facebook med tilsvarende egenskaper, for deretter å gi disse langt lavere prioritet i nyhetsstrømmen. På denne måten skal brukere dermed få en «renere» og mer informativ nyhetsstrøm.

Den nye oppdateringen skal ifølge Facebook rulles ut gradvis i løpet av de kommende månedene, så man vil nok snart kunne merke forbedringene – i den grad tiltaket faktisk fungerer, vel å merke. Av andre nyhetsstrøm-endringer Facebook har foretatt den siste tiden er autoavspilling av video med lyd og økt prioritering av videoer du faktisk har lyst til å se på.

Facebook-eide Instagram gjør det bra: Soper inn brukere som aldri før »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen