Test

Iriver U10

Iriver U10

Utviklingen av MP3-spillerne har de siste årene gått to ulike veier. Den ene veien har gitt stadig større lagringskapasitet og større og finere skjermer. Disse spillerne viser i dag også bilder og kommuniserer gjerne direkte med digitalkameraet, og til en viss grad kan man også se filmer. Slik spillere kalles ofte medieavspillere (PMP) .

Den andre veien har gitt oss stadig mindre enheter. Spillerne kan veie helt ned til 20 gram, og de minste er ikke større enn et 9-volts batteri. Disse har gjerne ikke fargeskjerm, men fungerer jo mer enn bra nok hvis man bare ønsker å høre på musikk. De er også veldig lette, og merkes dermed ikke i lommen.

I dette markedet har Iriver klart å posisjonere seg, og det uten å satse på et enhetlig konsept eller design som Apple har gjort med Ipod. De har i stedet lansert mange ulike spillere, med vidt ulike egenskaper og design.

Iriver U10 går det dermed ikke an å kategorisere som verken en ren mediaavspiller eller en MP3-spiller – den blir en hybrid som plukker egenskaper fra begge typer. Den kan vise bilder og spille av film på 2,2"-skjerm. Samtidig lagrer den dataene på flashminne (512 MB / 1024 MB), og veier dermed bare 70 gram. Det medfølger også en del små spill skrevet i Flash.

Takk til Komplett.no som lånte oss spilleren til test.

iRiver U10 1 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen