iPod på slankekur

Etter kveldens pressekonferanse med Apple og Motorola, hvor de to selskapene lanserte sitt samarbeidsprosjekt ROKR, benyttet Apple også anledningen til å lansere sin nye musikkspiller.

I samme sekund som iPod nano dukket opp på Apples nettsider, forduftet iPod mini. Dermed kan det se ut som om iPod mini i følge Apple har utspilt sin rolle, og går inn i historien som en av verdens mest populære musikkspillere.

Arvtageren har fått navnet iPod Nano, og har mange likhetstrekk med selskapets første musikkspiller, iPod. Helt like er de imidlertid ikke.

Den aller største forskjellen er størrelsen. iPod Nanos mål skal være 90 x 40 x 6,9 millimeter. Dette tilsvarer en høyde og bredde på linje med noen av de minste mobiltelefonene på markedet, og en tykkelse lik en blyant.

Det er ikke bare størrelsen som imponerer. Med en vekt på anorektiske 42 gram, skulle det ikke by på problemer å ha med favorittmusikken verken på skogstur eller forretningsreise.

Fargeskjerm
iPod Nano har også blitt utstyrt med en fargeskjerm på 38 x 38 millimeter. Her kan du se informasjon om den sangen du spiller, samt se grafikk fra albumet eller singelen sangen tilhører.

I tillegg til å spille av sanger, kan du lytte til både podcast og lydbøker.

Når det gjelder navigering har Apple gått tilbake til iPod-ens begynnelse, og utstyrt Nano med det klassiske trykkfølsomme styrehjulet.

Tusen sanger
Spilleren kan fåes med enten 2 GB eller 4 GB lagringsplass av typen flash. I følge Apple tilsvarer dette fem hundre eller tusen sanger.

For å laste over sanger til spilleren benytter du USB 2.0 og selvfølgelig Apples eget musikkprogram iTunes. Her kan du kjøpe sanger på internett og Apples Music Store, hvor hver sang koster én dollar.

Sammen med iPod Nano har du også muligheten til å kjøpe deg ekstrautstyr. Vi nevner for eksempel ladestasjon og armbånd, en genial oppfinnelse for de som liker å høre på musikk til joggeturen.

Batteritiden er oppgitt til 14 timer. Isteden for en vanlig batterilader, benytter du USB-porten til lading. Spilleren kan fåes i to farger: hvit eller svart.

iPod Nano kan allerede kjøpes fra Apples nettsider. Spilleren har fått en pris på 1790 kroner for 2 GB-versjonen, og 2190 kroner for 4 GB-versjonen.

Mer om Apples nye musikkspiller finner du på selskapets nettsider.

(Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen