Ipod på flyet

Er du lei av å høre på den innebyggede radioen i setet på flyet? Det kan det snart bli en slutt på, da flere flyselskaper ønsker å legge til rette slik at du kan bruke din egen iPod under flyreisen.

I følge nettstedet Engadget, er det flyselskaper som har underholdningssystemer, for eksempel TV-skjermer på baksiden av hvert sete, som nå ønsker å integrere iPod i sine systemer.

Tanken er at passasjerer skal ha tilgang til hver sin ladestasjon i setet, slik at de kan lade opp iPod-en sin under reisen. I tillegg skal passasjerene ha mulighet til å kjøpe og laste ned musikk til sin egen spiller mens de sitter på flyet.

Men før iTunes-støtte i fly blir en realitet, må flyselskapene komme over flere hindre. For det første må selskapene ha lisensavtaler med Apple, som tillater at musikken først kan lastes ned til iPod-en og deretter kopieres til kundenes egne datamaskiner.

For det andre må flyselskapene og Apple bli enige om prisen på sangene som lastes ned på de reisene som krysser landegrenser.

Det aller største hinderet er foreløpig Apple selv. I følge Engadget har selskapet foreløpig ikke inngått noen avtaler med noen flyselskaper. Da en representant for Flight International spurte Apple om muligheten for integrering av iPod-tjenester på fly, var svaret kort og kontant:

- Apple snakker aldri om fremtiden, var svaret fra det amerikanske selskapet.

Det er foreløpig uvisst hvilke flyselskaper som ønsker å integrere iPod-muligheter i sine fly. Det er imidlertid trolig snakk om amerikanske flyselskaper i første omgang. Med andre ord kan du sannsynligvis se langt etter å få lade iPod-en din på flyene til SAS med det første.

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen