iPod Nano blir knøttliten

Apple har gjort en total overhaling av den populære iPod Nano. Rullehjulet og knappene er fjernet fra musikkspilleren, og i stedet har man satt inn en liten berøringsfølsom skjerm på 1,5 tommer.

Apple skryter av at du kan bruke flere fingre samtidig på skjermen, såkalt multitouch. Men vi er noe skeptiske til hvor bra det vil fungere å rotere og klype på en så mikroskopisk skjerm.

Den nye spilleren har blitt adskillig mindre med sine 3,7 x 4 cm, og har fått en klips for å feste den til klærne dine. I det hele tatt begynner Nano nå å ligne svært på en forvokst iPod Shuffle.

Det innebygd akselerometeret i Nano lar deg riste spilleren for å skifte til en tilfeldig sang. Du kan også vippe spilleren horisontalt for å endre orienteringen på skjermen, eller legge den i lommen som skritteller når du jogger.

Nano har fått et batteri som lar den spille i ett døgn per lading. Spilleren kommer med innebygget radio som kan pauses etter behov, samt mulighet for å generere spillelister automatisk basert på én sang.

Spilleren kan kjøpes i to utgaver – du kan få 8 GB kapasitet for 1250 kroner, eller 16 GB kapasitet for 1490 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen