iPod krasjet pacemaker

17 år gamle Jay Thaker har vakt oppsikt med en undersøkelse han har gjennomført. Undersøkelsen, som ble lagt frem for amerikanske hjertespesialister i går,  viser at forstyrrelser fra en iPod kan påvirke elektromagnetisk utstyr for hjerteovervåkning.

I undersøkelsen ble iPod-en testet på 100 pasienter med en snittalder på 77 år. I halvpartene av tilfellene ble det avdekket forstyrrelser når iPoden ble holdt 5 cm fra pasientens bryst i 5 til 10 sekunder. I enkelte tilfeller slo iPoden inn på hele 45 cm avstand. 

Pacemaker stanset
Telemetriutstyret viste feil hjertefrekvens, og i ett tilfelle førte forstyrrelsene fra iPoden til at pacemakeren sluttet helt å virke, skriver Sydney Morning Herald.

I undersøkelsen ble det ikke brukt andre musikkspillere enn iPod fra Apple. 

Guttens foreldre er leger, men kunne ikke svare på sønnens spørsmål om iPod kunne forstyrre utstyr for hjerteovervåkning. Faren satte 17-åringen i kontakt med Dr. Krit Jongnarangsin, en assisterende professor i hjertemedisin ved universitetet i Michigan.

- Det hører med til sjeldenhetene at hjertepasienter bruker iPod og vi vet ikke om iPod-bruk har ført til feildiagnostisering, sier Jongnarangsin. Han mener fenomenet nå må undersøkes nærmere.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen