iPod fjerner harddisken

iPod fjerner harddisken

For selv om Apple har tatt i bruk nye lagringsmedier både til iPod shuffle og iPod nano har ikke selskapet hatt mulighet til dette på sine toppmodeller. Men nå er såkalt Flash-teknologi både bra og billig nok til at det kan brukes i alle spillerne til Apple.

Ikke mer 60 GB
Analytiker Jesse Tortora i Prudential Equity Group tror derfor Apple kan komme til å bytte ut sine harddisker med flash-minne så tidlig som dette året. Allerede nå vil nemlig kostnaden for 32 gigabyte flashminne være lav nok.

Problemet for Apple er at det ikke vil være mulig å gjøre dette for 60 gigabyte-modellen. Da vil selskapet måtte fjerne denne inntil teknologien er bra nok til å hente den frem igjen.

Tortora tror derfor dette er det eneste som kan stoppe en total endring for Apple. Det vil utvilsomt være lite populært hos noen om selskapet fjerner den ”største” modellen fra markedet.

GPS og Wi-Fi
Tortora regner uansett med at endringen vil føre til flere iPod-modeller og mindre størrelser, samt bedre batteri og holdbarhet. Han forklarer i sin rapport at et bytte vil føre til at det kan bli en økning på hele 60 prosent i batterilevetiden når det kommer til videoavspilling.

Videre forventer analytikerem fra Prudential at den neste versjonen av iPod vil ha en større trykksensitiv skjerm, lik den vi kan se på Apples kommende mobil, iPhone. Mer spennende kan det være at han også forventer både trådløst nett og GPS-funksjonalitet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen