iPod får epleradio

Et av ankepunktene mot å kjøpe seg en iPod har for mange vært at den ikke har radio. Apples hovedkonkurrent på MP3-markedet, Creative, har i mange år hatt radioen på plass i sine spillere. Nå kan du glemme dette argumentet. Apple har nemlig nettopp sluppet en egen radiomottaker for iPod.

Apple iPod Radio Remote sørger for at du kan ta i mot radiosignaler, samtidig som du har en fjernkontroll til å styre iPod-en din mens den er trygt forvart i lomma. Siden det finnes et vell av tilleggsutstyr til iPod, er det selvsagt ikke noen nyhet at det allerede finnes radiomottakere som Griffins iFM til spilleren. Apples egen mottaker er derimot en aldri så liten nyhet, siden de nå på et vis innrømmer at radio er en funksjon brukerene har savnet.

Den nye mottakeren Apple nå har laget selv sørger for at du får RDS-radio på iPod-en din. Det vil si at du får opp informasjon om hvilken radiokanal du hører på i skjermen på spilleren, og at den automatisk finstiller seg inn på beste radiosignal. Radioen fungerer på femte generasjons iPod, altså iPod med video og iPod Nano. Det kreves også at du har iPod-programvare versjon 1.1 eller nyere. Radioen trekker strøm fra iPod-en, så du trenger ikke ekstra batterier.

Dermed tramper Apple iPod-foten sin rett oppi radio-kaken til andre produsenter. Selv om for eksempel Creative ikke kan måle seg i popularitet, har de alltid gitt mye funksjoner og lagringsplass i forhold til prisen. Nå gjenstår det å se hvilke trekk de andre produsentene pønsker ut for å få has på Apples MP3-dominans.

Apples iPod Radio Remote koster 429 kroner, og kan bestilles allerede nå. Den vil imidlertid ikke sendes ut før om tre til fire uker.

(Kilder: Engadget.com, Apple.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen