iPod-utfordrer fra Sony

Sony er en av pionéerene innen bærbar musikk. Etter at MiniDisc gikk litt av moten for en stund siden, har det vært ganske lite nytt fra den fronten. Riktignok har det kommet et par forsøk, men disse har vel ikke slått helt an.

Nå gjør Sony et nytt forsøk med sin Walkman NW-HD3. Nytt denne gangen er fullverdig støtte for MP3. Det store problemet med deres VAIO Pocket var at spilleren ikke kunne spille av MP3-filer. Sonys eget Atrac var det eneste som fungerte. Atrac er også det som blir brukt i Sonys egen musikkbutikk på nettet.

Apples iPod er verdens mest solgte harddiskspiller. Sony på sin side har 25 år med erfaring med bærbar musikk. Sonys spiller vil koste noe mer enn iPod, men de føler seg likevel "sikre" på at den nye spilleren vil slå ann.

Vinneroppskriften består blant annet av 2,5 ganger så lang spilletid som iPod på ett batteri. Videre vil spilleren kunne inneholde 10000 til 13000 sanger - omtrent det dobbelte av hva iPod kan skilte med. For å kunne få så mange sanger inn på Sonys modell er man dog nødt til å bruke Atrac-formatet. Ved bruk av MP3 blir det ingen forskjell.

Rent fysisk vil spilleren veie 110 gram og måle 89,0 x 62,1 x 13,8 mm. Spilleren leveres med oppladbart batteri, USB-kabel og docking-stasjon.

Sony President Kunitake Ando uttaler at verdens øyne skal bort fra iPod, og heller få dem til å se på Sonys modeller. Videre uttaler han at Sony ikke ønsker at et firma skal være nærmest enerådende på et område. Det spørs om ikke uttalelsene hadde vært litt mindre bastante dersom situasjonen hadde vært motsatt.

Spilleren er beregnet å komme til Europa i begynnelsen av januar. Prisen skal være 369 Euro, eller rett under 3000 kroner. Forgjengeren NW-HD1 prises imidlertid til drøyt 3000 kroner. Så vi får se hvilken pris NW-HD3 lander på. Hvis desperasjonen er stor nok kan man ta turen over til England, der skal spilleren ut på markedet før jul.

(kilder: Reuters, Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen