Ipod-lader for sykkelen

Hvis du ofte er ute på lange sykkelturer, og i tillegg er Ipod-eier, kan du nå lade Ipod-en mens du tråkker. En nederlender har nemlig laget den første sykkel-laderen for Ipod. Han liker tydeligvis ikke å gå tom for strøm på MP3-spilleren, og har derfor tidligere laget en sveive-lader for Ipod. Dette prinsippet har han nå tatt videre til sykkelen.

Det hele består av en helt vanlig sykkeldynamo som enkelt forklart lader opp et batteri, som igjen lader opp Ipod-en. Laderen har han bygget inn i en gammel mus, hvor han også har laget plass til et lys som viser at den lader. For å unngå at lyset på sykkelen bruker opp all strømmen som skal gå til Ipod-laderen, har kan også skiftet ut lyspærene i for- og baklyktene med lysdioder, som bruker mye mindre strøm enn en vanlig lyspære.

Prikken over i-en er at han kan skru av og på lyset ved hjelp av et museklikk. Til slutt ble laderen plassert i en Ipod-sokk. Vanskeligere er det ikke å lage sin helt egen sykkellader. Nå skal det rett nok nevnes at det ligger mye mer arbeid bak oppfinnelsen enn det vi har skrevet her. Hele historien kan du lese i oppfinnerens blogg.

Dersom du føler du har energikilder rundt deg som ikke utnyttes fullt ut, kan du vurdere å lage for eksempel en sveivelader slik som samme oppfinner har laget. Eller hva med en hamster som lader mobilen?

Det foreligger så vidt vi vet ingen planer om å starte produksjon av noen av disse laderne. Skal du få deg din egen sykkellader, må du altså ta saken i egne hender.

(Kilder: Engadget.com, GeekTechnique.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen