iPod-krangel tar av

For ikke lenge siden Apples iPod Nano ble lansert med brask og bram. Oppfølgeren til iPod Mini er mye mindre enn før og har fortsatt stor lagringskapasitet.

Omtrent samtidig som denne lanseringen, ble også den beryktede iPod-telefonen lansert som et samarbeid mellom Apple og Motorola. Motorola Rokr er rett og slett en mobiltelefon og en iPod i én og samme enhet.

Stor uenighet, store ord
Det kan se ut som de to produsentene ikke helt kommer til enighet etter de to lanseringene. Begge parter vil selge mest. Apple beskylder nemlig nå Motorola for å ha tråkket på deres produkt.

Motorola-sjefen Ed Zander fortalte på fredag om sin rolle ved å bygge opp Motorola, på et lederseminar i California. Underveis fikk han et spørsmål om iPod Nano fra publikum, som han noe tankeløst skal ha svart med ordene "Screw Nano. What the hell does the Nano do? Who listens to 1 000 songs?". Dette lar vi være å oversette på grunn av grovt språkbruk.

Motorola har nå besvart dette, og mener at Ed Zanders væremåte må ha gått Apple hus forbi. Skal vi tro Motorola skal nemlig Zander med et smil om munnen sagt disse ordene. Videre skal han også ha gitt Nano god kritikk. Med andre ord mener Motorola at dette skal fremstå som en spøk.

Brødrister med innebygget kaffetrakter
Ikke nok med at Motorola har slengt oppsiktsvekkende mye med leppa. Nå har også Apple sagt sine ord. Toppsjefen i Apples iPod-avdeling, Jon Rubinstein, ble på mandag intervjuet av den tyske avisen Berliner Zeitung. Det er tydelig at også Apple er ute etter å rakke ned på konkurrenten.

En mobiltelefon som også kan brukes som iPod sammenligner Rubinstein gjennom intervjuet med å ha en brødrister som også kan lage kaffe. Han mener nemlig at det er viktig å ha separate enheter, og at Motorola Rokr ikke gir noen mening.

"Finnes det en brødrister som også kan lage kaffe? Det gjør det ikke, fordi det ikke gir noe bedre resultat enn en egen brødrister og en egen kaffetrakter", sier Rubinstein i intervjuet.

Rubstein hevdet videre at det virker på samme måte med en iPod, et digitalt kamera og en mobiltelefon. Med dette poengterte han viktigheten med å ha separate enheter for hvert formål.

Dette lover på ingen måte godt for samarbeidet mellom de to produsentene, og det gjenstår å se om de kommer til enighet.

(Kilder: Betanews, MacWorld UK, FuturaSciences, IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen