"iPod-killeren" er lansert

Alternativ tekst mangler

Siden tidlig i år har det gått rykter om det som skal være en iPod-killer fra Microsoft. Så langt har vi ikke sett mye annet enn bilder i laber kvalitet og usikre detaljer, men i dag ble endelig Microsoft Zune offisielt lansert.

Microsoft skriver i en pressemelding at de nå har lansert den første spilleren under Zune-merket. Vi har altså flere Zune-spillere i vente, slik ryktene allerede har fortalt.

- Den digitale musikk-revolusjonen har bare såvidt begynt, sier J Allard, visepresident for design og utvikling i microsoft.

- Med Zune leverer vi ikke bare et portabelt produkt, men vi innleder en ny plattform som hjelper med å bringe artister nærmere publikum og hjelper folk med å finne ny musikk, forklarer Allard.

Stor harddisk og Wi-Fi
Microsoft Zune vil ha en harddisk på 30 GB, noe som betyr at du får plass til 7500 låter i vanlig mp3-kvalitet. Når du trenger en avveksling, kan du skru på den innebygde FM-radioen.

Spilleren har støtte for Wi-Fi, som betyr at du kan dele musikken over ditt trådløse nettverk, eller spille av musikken på stereoanlegget helt trådløst.

Du kan også dele musikk direkte med venner. Zune-til-Zune lar Zune-brukere dele låtene sine med hverandre, så vel som videosnutter og bilder. Når du har mottatt en låt fra en annen, kan du høre på den tre ganger. Hvis du likte det du hørte, kan du kjøpe den gjennom Zunes musikkbutikk "Zune Marketplace". Det kan du gjøre direkte fra spilleren.

Skjermen på Zune er langt større enn de du finner på iPod, hele 3 tommer. Operativsystemet er et helt nytt system fra Microsoft, som skal ligne på Windows XP Media Center Edition for PC. I tillegg til å høre på musikk, kan du spille av videofiler eller vise bilder.

Filtypene som støttes er musikk; wma, mp3, aac, bilder; jpg, Og video; wmv, mpeg-4, H.264.

Microsoft Zune kommer i tre forskjellige farger; sort, brun og hvit. Microsoft har enda ikke røpet hva spilleren kommer til å koste, og har heller ikke oppgitt størrelse og vekt på spilleren.

Ikke mangel på tilbehør
Microsoft satser på tilbehør fremover. Allerede er det lansert tre tilbehørspakker. Zune Car Pack er en tilbehørspakke for bilen. Pakken inkluderer FM-tuner med autosøk og en billader. Zune Home A/V Pack er en tilbehørspakke for hjemmet, som lar deg koble Zune til TV-en og stereoanlegget. Den siste tilbehørspakken har fått navnet Zune Travel Pack, og er en reisepakke med hodesett, fjernkontroll, bæreveske, synkroniseringskabel og en lader.

Microsoft har en solid liste samarbeidspartnere for tilbehør. Microsoft samarbeider nemlig med fabrikanter som Altec Lansing, Belkin Corp., Digital Lifestyle Outfitters (DLO), Dual Electronics, Griffin Technology, Harman Kardon and JBL, Integrated Mobile Electronics, Jamo International, Klipsch Audio Technologies, Logitech, Monster Cable Products Inc., Speck, Targus Group International Inc. og VAF Research. Dette gjør at du trygt kan glede deg til tilbehørene detter ut på markedet.

(Kilder: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen