Ipod-killer fra SanDisk?

Apple og deres iPod går skumle tider i møte, skal vi tro minneprodusenten SanDisk. På en pressekonferanse i Oslo i går presenterte selskapet en rekke nye produkter, og blant dem selskapets nye MP3-flaggskip. Denne kan raskt bli en av Ipod Nanos største utfordrere. For etter at SanDisk har klart å bli den største MP3-spillerprodusenten i USA etter Apple, ønsker selskapet nå å videreføre suksessen sin ut på verdensmarkedet.

SanDisk har de siste fem årene opplevd enorm suksess med sine minneprodukter, og har nå blitt den viktigste utfordreren til Apple i deres eget hjemmemarked. Mens sistnevnte har fått profilert seg voldsomt i media det siste året, har SanDisk bygget muskler i det stille, og har i skyggen av Apple blitt den største MP3-produsenten i USA med en markedsandel på 29 prosent.

Sansa e200 - Nano-klone med 6 GB
Høydepunktet på gårsdagens lansering var SanDisks nye e200. Modellen minner svært om Apples iPod Nano, som har tatt markedet med storm siden lanseringen i fjor høst. Men der stopper også likhetene, for e200 har atskillig mer krutt under panseret enn Apples lille yndling.

Den største fordelen med e200 er lagringskapasiteten på opptil 6 GB. Hittil er SanDisk alene om å ha en flashminnebasert MP3-spiller med så stor lagringskapasitet, som i praksis betyr at du kan lagre opptil 1.400 fire minutter lange sanger på spilleren.

I tillegg har e200 en egen port for minnekort av typen microSD. Disse kortene kan nå fås i størrelser på opptil 1 GB, som i praksis betyr at du som bruker kan få opptil 7 GB med lagringsplass på spilleren.

Et annet fortrinn til e200 er at modellen støtter video. Så langt har Apple kun lagt videostøtte inn i sine harddisk-modeller, og valgt bort denne muligheten i Nano. SanDisk lover videre at e200 vil komme utstyrt med egen programvare for å konvertere videoklipp til et format som kan vises på spilleren.

E200 støtter også bildevisning, og kan lagre både små bilder for visning på spilleren i tillegg til store bildefiler.

En annen forskjell fra Apples iPod-serie er at e200 vil ha innebygget FM-radio. Dette har vært et savn for mange iPod-eiere, og Apple kom først nylig med et radiotilbehør som må kjøpes utenom. Skulle du dermed gå lei musikken du har på e200, er det bare å søke seg inn til nærmeste radiostasjon og lytte i vei.

Ellers kan det nevnes at e200 har en skjerm på 1,8 tommer, og at den har et innebygget, oppladbart batteri. Dette sikrer en spilletid på 20 timer.

Sansa C100 - billigmodell med fargeskjerm
I tillegg til e200 viste SanDisk frem en mindre spiller ved navn c100. Denne spilleren kommer i to versjoner med kapasitet på henholdsvis en og to GB, og er ment å appellere til brukere med krav til liten spiller og lav pris.


(Klikk for større bilde)

C100 kommer også med fargeskjerm, men denne har en noe lavere oppløsning enn e200. Hvor stor forskjell det er i oppløsning er usikkert. Spilleren støtter ikke video, men kan vise bilder.

C100 får også innebygget FM-radio pluss mikrofon, slik at du kan bruke spilleren til å ta små taleopptak. Spilleren vil samtlige av de største musikkformatene, inkludert WMA, MP3 og AAC. Den vil bruke et stk standard AAA-batteri, som sikrer en spilletid på optimalt 15 timer.

Begge modellene vil være tilgjengelig i Europa i mars. Prisen på e200 vil avhenge av størrelsen på minnet og vil bli rundt 1400 kr for 2GB-versjonen, 1800 kr for 4GB-versjonen og vel 2200 kr om du er ute etter 6GB-versjonen. For C100 vil prisen trolig bli rundt 850 kr og 1200 kr for henholdsvis 1GB- og 2GB-versjonen.

Sandisk brukte også gårsdagens pressekonferanse til å vise frem nye minnekort for mobiltelefoner. Disse kan du lese om i saken 'Treffer 1GB-merket'.

(Kilder: SanDisks presentasjon og pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen